Verantwoord zonnen

Professioneel zonnen

Verantwoord zonnen begint bij Sun Queen zonnestudio. Onze zonnestudio voldoet aan de wettelijke normen. Bij jouw eerste bezoek bieden wij een gratis huidanalyse aan. Afhankelijk van jouw huidtype en de tijd die je al in de zon heeft doorgebracht, adviseren onze professionals welke type zonnebank het beste bij jou past. Ook kun je advies van onze professionals inwinnen op het gebied van zonnecosmetica.

Studio

De overheid ziet er op toe dat alle studio’s alle regels omtrent verantwoord zonnen naleeft. Je bent verzekerd van een goeie hygiene en professionele apparatuur. Onder onze Ergoline zonnebanken kun je verantwoord zonnen, de lampen van onze zonnebanken voldoen aan de Europese ‘0,3’ norm en geven niet meer ultraviolette straling af dat wettelijk is toegestaan. Tevens is het wettelijk niet toegestaan voor jongeren onder de 18 jaar gebruik te maken van professionele zonnebanken. Jongeren onder de 18 achter jaar worden geweigerd en bij twijfel kan om legitimatie worden gevraagd.

Positieve kant van zonlicht

Zonlicht is de enige bron die vitamine D3 in het lichaam kan aan maken. Vitamine D3 zorgt onder andere voor aanmaak van kalk wat bijdraagt aan sterke botten. Zonlicht kan ook diverse huidziektes verhelpen, zoals psoriasis, eczeem, acne en zonallergie. Zonlicht de ‘geluksstof’ endorfine aan.

UVA & UVB

UVA

Deze zorgt voor een goede, diepere pigmentatie (bruining) van de pigment korrels die al aanwezig zijn (dus de al wat donkere huidtype). Lichte huidtype kunnen met alleen UVA niet goed bruinen (wel met een combinatie van UVA en UVB). UVA wordt mede verantwoordelijk gehouden voor snellere huidveroudering en kan de ogen leiden tot grijze star. Ondermeer, daarom is oogbescherming bij het zonnen noodzakelijk.

UVB

Het meest bekende positieve effect van UV B is dat het zorgt voor de aanmaak van vitamine D3, dat essentieel is voor een goede botstructuur. Het ontbreken van deze vitamine leidt bij ouderen tot osteoporose (botontkalking, waardoor botten gemakkelijker breken).
UVB zorgt voor de eerste fase van de pigment aanmaak.

Met UVB kan ook huidverdikking worden opgebouwd, hetgeen een natuurlijke bescherming is tegen teveel UV-belasting van de huid. UVB is het meest verantwoordelijk om zonnebrand en sneeuwblindheid (lasogen) te veroorzaken. Verder heeft UVB een positieve werking op de stofwisseling, verlaging van de bloeddruk en op sportprestaties.

Zonnen bij Sun Queen?